Don't Forget...

...Friday 23rd Nov at 2pm is an Open Afternoon for Reception 2019 prospective parents. Join us!

Tuesday at 9:25am

A little monkey had 60 peaches.

On the first day he decided to keep 3/4
of his peaches. He gave the rest away. Then he ate one.

On the second day he decided to keep 7/11
of his peaches. He gave the rest away. Then he ate one.

On the third day he decided to keep 5/9
of his peaches. He gave the rest away. Then he ate one.

On the fourth day he decided to keep 2/7
of his peaches. He gave the rest away. Then he ate one.

On the fifth day he decided to keep 2/3
of his peaches. He gave the rest away. Then he ate one.

How many did he have left at the end?

2 Teams Points for first correct solution handed in WITH your working out.

Comments that people have made about this blog post

Comment 1 Comment by Lucy B on 03 Dec 12 at 7:28pm | Quote this comment
Day 1: 60 divided by 4=15. 15x3=45. 45-1=44
Day 2: 44 divided by 11=4. 4x7=28. 28-1=27
Day 3: 27 divided by 9=3. 3x5=15. 15-1=14
Day 4: 14 divided by 7=2. 2x2=4. 4-1=3
Day 5: 3 divided by 3=1. 1x2=2. 2-1=1

Answer=1

P.S I cheated a little bit with help from my Mum!!!!!! :lol:
Comment 2 Comment by Mr Brooks on 04 Dec 12 at 7:09am | Quote this comment
Well done Lucy. One TP. Can anyone else write a fraction problem along the same lines as these.

Add your own comment below

Security code

Head's Tweet

from Mr Ryan

We observed Remembrance in school worship yesterday, following on from Class Taibei's brilliant, thought provoking worship last Friday.

Tuesday at 9:22am

km6